RJN verzorgt keynote op internationale conferentie

RJN heeft in de personen van Anneke van Hoek en Gert Jan Slump op woensdag 19 november in Mid Temple Londen een keynote lezing verzorgd tijdens een internationale conferentie 'A Victim-led Criminal Justice System?'.  
De conferentie tijdens de internationale Restorative Justice Week 2014 is tevens de afsluiting van het Europese project 'Restorative Justice in Europe - Safeguarding Victims & Empowering Professionals'. RJN heeft tijdens dit project naast een literatuur- en veldonderzoek tal van tools en trainingen ontwikkeld. Die tools kunnen worden gebruikt bij de verdere ontwikkeling naar een slachtoffergericht herstelrecht.
Naast een trainingsworkshop van een halve dag over de Europese Slachtofferrichtlijn is een E-training ontwikkeld. De tools zijn een Vijf Stappen Plan en een Organisatorisch Groeimodel voor het invoeren en ontwikkelen van slachtoffergericht en herstelgericht werken binnen justitiële organisaties. Het Organisatorisch Groeimodel is doorontwikkeld tot een gaming workshop om justitiële organisaties te faciliteren zich verder slachtoffer- en herstelgericht te ontwikkelen.

< terug naar overzicht