Together 4 Systemic Change

Together 4 Systemic Change is gericht op delen van oplossingen voor problemen die ontstaan vanuit sociale uitsluiting van mensen met een crimineel verleden. Het Europese project is een vrijwillig project waarbij we afreizen naar de verschillende “deelnemende” landen om zo best practises met elkaar te delen [de reizen worden gefinancierd door het project]. Met een Nederlands team; bestaand uit Monique Dijkstra [Staffunctionaris ketensamenwerking - DJI] Marc Groenendijk [Exodus Midden Nederland], Reynaldo Adames [Exodus Utrecht], Veronique Aicha [RJN – RESCALED] en Elsbeth Bosma [RJN – RESCALED] zullen we onder meer afreizen naar Tsjechie, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Van 6 tot 8 september 2021 was de eerste grote groepsbijeenkomst in Praag, Tsjechië. We brachten o.a. een bezoek aan de open gevangenis [Ji?ice], genoten van een lunch bij een social enterprise, gingen op bezoek bij het rubikon centrum en deden mee aan de Yellow Ribbon Run. De Yellow Ribbon Run gaat over het verhaal van de gele linten, een verhaal wat laat zien hoe iemand vanuit detentie werd verwelkomd in zijn gemeenschap. Er deden mensen mee die in de gevangenis zaten, een detentieverleden hebben, personeel van gevangenissen, organisaties, kinderen, mensen uit de lokale gemeenschap en Veronique rende mee voor RJN… ute? p?edsudk?m - ontsnappen aan vooroordelen!

De Yellow Ribbon Run is een evenement dat we vanuit dit project naar Nederland willen gaan halen. Het Yellow Ribbon Project is een campagne om mensen die vast hebben gezeten een tweede kans in het leven te geven, door samen een estafette te rennen of een (halve)marathon. Heb je Interesse om mee te denken en te doen, stuur een mailtje naar elsbeth.bosma@restorativejustice.nl

< terug naar overzicht